Damir Beljo interkontientalni prvak svijeta

Damir Beljo interkontientalni prvak svijeta

Edmir Škorić

Profesionalni bokser Damir Beljo sinoć je u njemačkom Schwerinu osvojio titulu interkontinentalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji po WBF verziji. 

Bombarder iz Mostara porazio je Rumuna Vasilea Dragomira prekidom nakon druge runde. U dinamičnom i otvorenom meču Rumun je krenuo otvoreno što je Belji odgovaralo i svog je protivnika do kraja druge runde tri puta slao na pod.

Pošto nije bio u stanju krenuti u treću rundu meč je bio gotov i upražnjeno mjesto interkontinentalnog prvaka popunio je Damir Beljo. Prvobitno se mostarski bokser za titulu trebao boriti protiv Nijemca Aleksandera Siposa, ali je do promjene pritvnika došlo sredinom sedmice.

Svoju prvu tituluu profesionalnoj karijeri Beljo bi trebao braniti protiv Kongoanca Zacka Mwekasse najvjerojatnije u decembru u Srbiji. Uspješnu večer na ovoj bokserskoj reviji upotpunio je Boris Bošnjak koji je nokautom u prvoj rundi porazio Tomu Vlaovića. 

"Pojas je stigao u Mostar i sada lovimo velika imena. Sretni smo što je BB Boxing Promotin samo dva mjeseca nakon osnivanja osvojio titulu. Sve ovo ne bi bilo moguće kompanija SIK,Euroherc, Antonio Commerce,GEO Marić, Tarzo i BH Clubbinga", poručio je presretni Beljo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.