Damir Beljo ostvario pobjedu
Damir Beljo

Počelo SP u boksu

Damir Beljo ostvario pobjedu

M. Maksimović

Dobre vijesti stižu iz Azerbejdžana. Glavni grad Baku je domaćin Svjetskog prvenstva u boksu, a BiH predstavljaju tri boksera.Džemal Bošnjak (BK Ilidža, poluteška do 81 kg), Velibor Vidić (BK Slavija, welter do 69 kg) i Damir Beljo (BK Zrinjski, teška do 91 kg). Prvi je nastupio Damir Beljo koji je pobjedio Egipćanina Karema Elghanama sa ubjedljivih 17:9.

Karem je dobio prvu rundu tijesno, 6-5, ali je onda Beljo preuzeo kontrolu meča. Drugu rundu je dobio sa 5:1, treću sa 7:2, pa je do kraja dobrom taktikom znao sačuvati ostvarenu prednost. Narednih protivnik Damira Belje bit će bokser iz Hrvatske, Stjepan Vugdelija.

Za dva dana će u ring ući Džemal Bošnjak koji će za protivnika imati Bannisa Lenona koji stiže iz Dominikanske Republike. Lenon je na posljednjem SP u Milanu prije dvije godine poražen već u prvom nastupu, baš kao i na SP koje je 2007.godine održano u Budimpešti. U slučaju prolaska u drugi krug eliminacijskih borbi, Bošnjak bi boksovao protiv Hrvoje Sepa iz Hrvatske 2.oktobra.

Velibor Vidić nije imao sreće, on će u prvom kolu ići na Kubanca Carlosa Banteurta boksera koji ima četiri medalje sa velikih takmičenja. Prije tri godine je na Olimpijadi u Pekingu, poražen u finalu od Artayeva Bakhtiyara. Tu je i zlato sa Svjetskog kupa 2008.godine. U slučaju pobjede, Vidić bi boksao protiv boljeg iz meča Keller (Danska) - Shelestyuk (Ukr)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.