Dana White potvrdio: Brock Lesnar se vraća u UFC!

Špekulacije potvrđene

Dana White potvrdio: Brock Lesnar se vraća u UFC!

Predsjednik najbolje MMA svjetske organizacije (UFC) Dana White potvrdio je da će se nekadašnji prvak teške kategorije Brock Lesnar vratiti u Octagon. 

Lesnar je posljednju borbu u UFC-u imao još 2016. godine i to protiv Marka Hunta kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, ali kasnije se ispostavilo da je bio dopingovan, pa je taj meč proglašen kao 'No Contest'.

Lesnar je tada suspendovan i kažnjen sa 250.000, a u posljednje vrijeme se sve više špekulisalo da će se on vratiti UFC-u. To je potvrdio i White tokom gostovanja u emisiji UFC Tonight.

"Da, Brock se vraća. Ne znam kada, ali da, vraća se", poručio je White.

Brockova karijera u UFC-u

Lesnarova karijera u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji bila je veoma zanimljiva. Odradio je ukupno osam borbi od kojih je četiri dobio, jedna je proglašena 'No Contest' i doživio je tri poraza. Svakako da mu je najvrijednija pobjeda bila ona protiv Randyja Couturea kojom je osvojio pojas teške kategorije, a vrijedi istaknuti da je isti odbranio protiv Franka Mira i Shanea Carwina. Ipak, bilo je tu i nekih teških poraza kao što su oni protiv Caina Valasqueza i Alistaira Overeema.

Lesnar će uskoro napuniti 41. godinu i veliko je pitanje kolika će prijetnja biti današnjim vladarima teške kategorije UFC-a, posebno zbgo činjenice da ga duže vrijeme nije bilo u Octagonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi