Dana White sastavio savršenog borca: Noge bih uzeo od Cro Copa, a mozak Conora McGregora

Prvi čovjek UFC-a

Dana White sastavio savršenog borca: Noge bih uzeo od Cro Copa, a mozak Conora McGregora

Prvi čovjek UFC-a Dana White imao je veoma zanimljiv zadatak - da uzme od svakog boraca 'pomalo' i da napravi najboljeg borca na svijetu.

Naravno, zadatak je bio veoma težak obzirom da je kroz UFC prošlo mnogo sjajnih boraca, ali Dana je na kraju uspio sastaviti pravog robota.

"Uzeo bih šake Chucka Liddella. On je imao moć nokauta u obje ruke i nikada nije želio seliti borbu u parter, već je ostajao na nogama i tražio nokaut. Noge bih uzeo od Mirka Cro Copa. Imao je head-kick koji bi vas nokautirao, iako bi vas možda samo okrznuo nekada", rekao je White i nastavio:

"Kada je u pitanju brada, uzeo bih je od Jona Jonesa, iako će to neke možda iznenaditi. On se borio protiv svih zvijeri u poluteškoj kategoriji, koja je najjača i nikada ga nije uzdrmao ničiji udarac nogom, rukom ili koljenom. A što se tiče mozga, najbolji borilački IQ ima Conor McGregor. On je jako, jako pametan kada dođe do borbe. Dobro produčava protivnika i on doslovno kaže kako će ga pobijediti. Ako bih morao birati samo jednog borca koji ima najveće srce, onda bi to bio Frankie Edgar, a najveći jezik svakako ima Michael Bisping".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi