Završio je Tysona u velikom stilu, a danas na seoskim priredbama prodaje reputaciju
Foto - Screenshot

Danny Williams uništava zdravlje

Završio je Tysona u velikom stilu, a danas na seoskim priredbama prodaje reputaciju

Midhat Šljivak

Danny Williams je u velikom stilu 2004. godine pobijedio čuvenog udarača Mikea Tysona.

Posrnuli Iron Mike našao se u ringu s tada poletnim Britancem. Tražio je Tyson pobjedu kojom bi ponovo napao na vrh, ali ovaj ga je nokautirao u četvrtoj rundi i izborio se za meč s Vitalijem Kličkom za titulu WBC prvaka svijeta kojeg je izgubio.

18 godina kasnije Danny Williams je još u boksu. Postao je čovjek koji za malu 'lovu' prima batine i ovog 48-godišnjaka često možemo vidjeti na 'seoskim priredbama', gdje ga menadžeri dovedu kako bi samo pao.

Nedavno je Williams imao meč u Kolnu gdje ga je pobijedio izvjesni teškaš Djuar El Scheich, anonimni bokser koji je na omjeru od 15-0 i kojem je britanski bokser doveden kako bi ga pobijedio.

Snimak iz meča u kojem je Williams ponovo dobio nekoliko teških udaraca odvratna je promotoru Lou DiBelli koji traži reakciju komisija.

"Danny Williams i dalje trpi oštećenja mozga zbog šutnje prema trgovcima krvlju, koji ma je sve omogućeno zbog lažnih provizija i neodgovornog odnosa komisija. Ovo je mračna strana našeg sporta i je*eno je odvratno", napisao je on.

Williams je 2020. godine tako brutalno pretučen od Sergeija Kharitonova u nepune dvije runde da je čovjek zamolio sudiju da prekine meč kako ne bi ubio nesretnog Williamsa u ringu.

Očekivalo se da će nakon toga prestati s boksom i prodavanjem ono malo ugleda što mu je ostalo, no on je nastavio dobijati batine koje bi ga mogle skupo koštati.

Danny Williams je u profesionalnoj karijeri na omjeru 54-31-1, ali on je odavno prestao biti ozbiljan bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi