Darko Stošić ponovo teško nokautirao Kitu
Foto - Screenshot

Pobjeda srbijanskog borca

Darko Stošić ponovo teško nokautirao Kitu

Midhat Šljivak

Srbijanski borac Darko Stošić večeras je na KSW 74 eventu u Poljskoj savladao Michala Kitu nokautom u drugoj rundi.

Stošić je prihvatio poziv KSW-a za novi meč s Kitom, iako ga je već ranije jednom nokautirao. Ponovio je to i večeras.

Kita je frontkickovima u prvoj rundi tražio način da razbije defanzivu Stošića. Nekoliko puta je dobro pogodio Stošića koji je međutim znao uzvratiti.

Poljski borac je bio mnogo aktivniji. Radio je zaista odličan posao, koristio je prednost u dužini, a Stošić je čekao pravi trenutak i jedan udarac kojim bi završio meč.

Šansu je dočekao u drugoj rundi. Iako je Kita i u njoj izgledao aktivnije i bolje, uslijedila je serija udaraca Stošića koja je uzdrmala protivnika.

Ubrzo je poljski veteran bio na podu. Stošić je završio meč, sudija je prekinuo borbu i srbijanski borac stiže do nove pobjede u KSW-u.

Darku Stošiću je ovo 17. pobjeda u 22. MMA nastupu i ponovo je istakao kandidaturu za borbu za pojas teške kategorije najbolje evropske MMA promiocije.

Iskusni 42-godišnji Kita upisao je 15. poraz u karijeri. Već postaje lagan zaloga za mlađe i sada je na omjeru od 21 pobjede, 15 poraza i jednog neriješenog meča.

Godina je poprilično na leđima i možda bi trebao razmisliti o drugim stvarima u životu.

Top Komentari

Noone
Vratiti će mu Kita, čim se digne ????
6 0
SarajFK
I ja svoju kitu cesto nokautiram pa se ne hvalim po portalima zbog toga. Jos se stidim pricati o tome
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti