Darko Stošić ugasio hype Mirana Fabjana
Trijumf Darka Stošića (Foto: Marko Petrak)

Pobjeda tehničkim nokautom

Darko Stošić ugasio hype Mirana Fabjana

Midhat Šljivak

Darko Stošić pobijedio je večeras u beogradskoj Areni Mirana Fabjana tehničkim nokautom u prvoj rundi.

FNC 17 u Beogradu u potpunosti je opravdao očekivanja. Najbolja reagionalna promocija donosi istinski spektakl, a večeras je prepuna Arena Beograd mogla uživati u fenomenalnim borbama.

Glavna borba večeri najavljivana je dugo. Rukavice su ukrstili Darko Stošić i Miran Slo Rocky Fabjan, a na kraju je ugašen hype Slovenca koji je međutim odradio fenomenalan meč.

Stošić je pokazao kakva je klasa od borca. Završio je Fabjana u prvoj rundi nakon što se izvukao iz veoma teške situacije, a sudac je nakon serije teških udaraca prekinuo meč.

Oglasi

Fabjan je imao u rukama Stošića. Dva puta ga je rušio, ali je Srbin potom pametno odlučio borbu odvesti u parter gdje Slo Rocky ipak nije mogao parirati i tu je završio borbu.

Marko Bojković je spektakularno nakon 15-ak sekundi borbe savladao Brazilca Julia Pereiru i došao je do sedme pobjede u profesionalnoj karijeri.

Vaso Bakočević savladao je sudijskom odlukom Alexandrea Ribeira u boksu bez rukavica.

Odličnu borbu pružili su ovi borci. Bakočević je u četvrtoj rundi Ribeira dva puta slaio u nokdaun, da bi se u petoj jedva izvukao jer ga je protivnik žestoko uzdrmao i jedva je ustao uz brojanje.

Zatim je Psihopata ponovo završio u nokdaunu. Međutim, spasilo ga je zvono, a sudije su crnogorskom borcu dale pobjedu jednoglasnom odlukom.

Francisco 'Croata' Bario je pobijedio Dušana Džakića odlukom sudija, a Nikola Joksović je u glavnoj predbori odbranio naslov prvaka velter kategorije nakon što je u drugoj rundi arm triangle chokeom savladao Stefana Negucića.

Top Komentari

Salgijica
Miran ga zamalo nokautiro i to dva put xD, steta pa debeli iskusno dobio na tezinu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije