Darren Till jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Thompsona

UFC spektakl u Liverpoolu

Darren Till jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Thompsona

M. Šljivak

Engleski borac Darren Till pobijedio je večeras na UFC eventu u Liverpoolu Amerikanca Stephena Thompsona jednoglasnom odlukom sudija.

Odradio je Wonderboy taktički još jedan dobar meč, ali na kraju nije uspio da savlada domaćeg borca koji se borio u rodnom gradu.

Sudije su odlučile na kraju da poprilično uvjerljivu prednost daju Tillu. Iako je u oktagonu situacija bila izjednačena, očigledno su sudije prednost dale Englezu jer je uspio srušiti Thompsona u petoj rundi, iako se ovaj brzo pridigao.

Bodovanje je bilo interesantno. Čak dvojica sudija su Tillu dale prednost od 49:46, dok je treći bodovao 48:47 za Engleza koji je tako počeo krčiti put ka vrhu velter kategorije.

Tillu je ovo 17 pobjeda u karijeri u kojoj nema poraza, a Thompson je doživio tri poraza (14-3-1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije