David Haye se oprašta od boksa
David Haye protiv Derecka Chisore

Kraj za Hayemakera

David Haye se oprašta od boksa

Midhat Šljivak

Britanski bokser David Haye (33) prinuđen je okončati profesionalnu karijeru.

Nekadašnji WBA šampion u teškoj kategoriji moraće reći zbogom boksu zbog komplikovane povrede ramena. Iako je prošle sedmice imao operaciju, ona nije uspjela, pa su mu ljekari savjetovali da odustane od bavljenja boksom.

"Ovo me je uništilo. Imao sam velike planove, a krajnji cilj je bio povratak titule prvaka, što su moji navijači zaslužili. Nisam očekivao da će ova godina biti najgora u mojoj karijeri. Povrede su mi pokvarile planove. Možda nije bilo suđeno. Bogovi boksa možda misle da sam dovoljno učinio i da je konačno vrijeme da se povučem", rekao je Haye.

Haye je svoj posljednji meč imao u julu 2012. godine protiv Derecka Chisore, kojeg je nokautirao u petoj rundi.

U karijeri Haye je odboksovao 28 mečeva. Dobio ih je 26, a dva puta je doživio poraz. U 2011. godini je poražen od Vladimira Klička, dok je jedini nokaut doživio 2004. godine od Carla Thompsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.