David Tua se povlači

Novozelanđanin zaključio karijeru

David Tua se povlači

M. Maksimović

Legendarni nokauter sa Novog Zelanda, David Tua odlučio je zaključiti svoju profi karijeru.Tuaman je profi ringu od 1992.godine i tom periodu je odradio 58 borbi te je ostvario 52 pobjede. 

Pobjeđivao je boksere kao što su John Ruiz, Oleg Maskaev, Hasim Rahman, Michael Moorer. Što se tiče poraza, Samo su četiri boksera uspjela pobjediti čvrstog Novozelanđanina, To su Chris Byrd, Lennox Lewis, Ike Ibeabuchi te Monte Barrett u posljednjoj borbi koja je održana u avgustu mjesecu prošle godine.

 

 

''Volim boks, to je moj život, poštujem boks kao sport i upravo zbog respekta prema fanovim i prema sportu, odlučio sam se povući. Više nisam u mogučnosti da se kvalitetno pripremim kao što sam uvijek radio. Sretan sam i zadovoljan osvarenim u karijer, okrećem se nekim drugim izazovima u privatnom životu'' kaže David Tua koji je osvajao medalje kao amater u Barceloni 1992.godine i na SP godinu ranije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.