Nepobjedivi šampion stigao do uspjeha karijere, zahvalio se Allahu, pa se nagradio sa šest djevojki

Sada je na učinku 30-0

Nepobjedivi šampion stigao do uspjeha karijere, zahvalio se Allahu, pa se nagradio sa šest djevojki

Admin Čaušević

Američki bokser Devin Haney je i dalje bez poraza u svojoj karijeri nakon što je minulog vikenda odlukoom sudija pobijedio Vasiliyja Lomachenka. Sudijske odluke su podigle dosta prašine, a nepobjedivi šampiona se nije previše obazirao zbog toga. 

Haney je prošle godine pobijedio Georgea Kambososa i postao neosporni prvak svijeta u lakoj kategoriji, a sada je svoju dominacijau potvrdio i pobjedom nad Lomachenkom.

"Na kraju dana ljudi mogu govoriti šta hoće", rekao je Haney tokom svoje press konferencije nakon borbe poslije koje je na maskmilanom učinku od 30:0.

"Sudije su imali jednoglasnu odluku i to je sve što je važno, sudije.. I svaki sudija je bio na istoj strani kada je došlo do te odluke, tako da sam pobijedio", kazao je Amerikanac.

Američki bokser je znao kakao proslaviti veliki trijumf, pa je tako snimljen u jednom klubu sa čak šest djevojki koji se u bili priljepljenje uz njega.

Oglasi

Intersantno da je prije izlaska Haney objavio nekoliko fotografija na Instagramu u kojim se zahvalio Allahu na velikoj pobjedi, možda i najvećoj u njegovoj karijeri.

Krajem februara je i posjetio svetu kuću Kabbu, a javnost je iznenadio prije dvije godine kada je prvi put otkrio da je musliman.

"Da, ja sam musliman", kazao je u aprilu 2021. godine na Instagramu te od tada svaku priliku koristi da se zahvali Allahu.

Poslije toga je suočio sa raznoraznim komentarima zbog čega je morao ponovo da reaguje i zaštiti svoju vjeru.

"Za mene je Kur'an najvažniji. Ja sam glas 2 milijarde muslimana širom svijeta. Allah je definitivno unaprijedio moju boksersku karijeru. Bilo je to kao porodična stvar kako sam prešao na islam. Ali islam mi je promijenio život otkako sam promijenio vjeru".

Ipak, nakon najnovijih fotografija na kojim je uhvaćen sa šest djevojki nema sumnje da će ponovo biti negativnih komentara na njegov način života i vjeru.

Imao je jako teško djetinjstvo pošto su mu su roditelji razveli još dok je bio u majčinom stomaku, a od 14. godine je počeo da živi sa svojim ocem Billom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi