Dawson uzeo Hopkinsu pojas svjetskog prvaka

Novi prvak poluteške kategorije verzija WBC

Dawson uzeo Hopkinsu pojas svjetskog prvaka

M. Maksimović

Chad Dawson je novi svjetski prvak u poluteškoj kategoriji verzija WBC. On je noćas jednoglasnom odlukom sudija pobjedio veterana, Bernarda Hopkinsa.

Steve Weisfeld i Dick Flaherty su dali prednosti Dawsonu sa identičnih 117:111, dok je Luis Rivera pomalo neočekivano meč bodovao 114:114.

Dwason je zasluženo uzeo pojas svjetskog prvaka jer je od početka borbe nametnuo svoj ritam, pa je Hopkins često ulazio u klinč udarajući glavom svog protivnika. Tako je Hopkins uspio u ranoj fazi borbe napraviti glavom veliku posjekotinu iznad Dawsonovog lijevog oka, ali ni to nije moglo zaustaviti ''Bada'' Dowsona.

Velika razlika u godina (18 godina) je bila vidljiva, pa je Dawson imao dovoljno prostora da svog sporijeg protivnika većim dijelom meča pogađa lijevim direktima i desnim krošeima. Iskusni Hopkins je probao nešto napraviti, pogotovo u posljednje tri runde ali nije išlo. Dawson je danas na omjeru 31-1, dok je Bernard Hopkins u svom 62.meču poražen šesti put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije