De La Hoya želi borbu protiv Hattona
Može li Hatton vratiti boksersku licencu ?

Jedan se povukao, drugi uzimao kokain

De La Hoya želi borbu protiv Hattona

M. Maksimović

Britanski Daily Mail je utorak objavio informaciju kako se u ring vraća Ricky Hatton i da će u svojoj narednoj borbi boksati protiv ni manje ni više nego protiv Oscara De La Hoye.

Nakon ''kokainske afere'' Hitmana dugo nije bilo u javnosti, ali su u subotu pojavio u MEN Areni u Manchesteru gdje je posmatrao borbu Davida Hayea i Audleya Harrisona.Navodno je ideja o borbi Hatton - De La Hoya upravo stigla od Golden Boya koji nudi borbu i to u Engleskoj.

Oscar De la Hoya je posljednju borbu imao 2008.godine kada je poražena u Las vegasu od Mannyja Pacquiaoa. Protiv istog protivnika je boksao i Ricky Hatton ali prošle godine kada je nokautiran već u drugoj rundi. Upravo je taj poraz dobro uzdrmao Hattona koji je sve manje mislio na boks, sve više na partije i provode, pa je jednom takvom u manchesterskom hotelu snimljen kako ušmrkava kokain. u tom periodu su kružile informacije kako je Hatton na rubu i da hitno treba pomoć.

Oscar De La Hoya se zvanično povukao nakon svoje posljednje borbe, ali je sada navodne spreman preko svoje promotorske kuće Golden Boy Promotions ponuditi meč Hatton.Međutim, tu postoji jedan problem.Da bi Hatton ponovo mogao ući u ring potrebno je da vrati svoju boksersku licencu koja mu je oduzeta upravo zbog afere sa kokainom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti