Dea Miletić najbolja na "Mimoza kupu"
Dea Miletić, najbolja takmičarka turnira u Crnoj Gori

Judo “Mimoza kup” u Herceg Novom

Dea Miletić najbolja na "Mimoza kupu"

Za najbolju takmičarku tradicionalnog međunarodnog džudo turnira “Kup mimoze” koji je održan proteklog vikenda u Herceg Novom proglašena je Dea Miletić, članica sarajevske Bosne.

Miletićeva je bila dominanta u svojoj kategoriji i žiri nije imao težak zadatak da odabere najbolje, a treba kazati da je osim pomenutog prvog mjesta, Bosna osvojila još 14 medalja. Ukupan skor je 15, od čaga je pet zlatnih, šest srebrnih i četiri bronzane.

Sa zlatom se u Sarajevo vraćaju: Dea Miletić (u kategoriji juniorki), Larisa Cerić (juniorke i seniorke), Mustafa Jatić (kadeti), Haris Begović (dječaci) i Tamara Tešanović (djevojčice). Srebrene medalje prilale su: Sabini Haračić (juniorke), Jadranaku Jahiću (juniori), Srđanu Đordi (juniori), Arneli Turkušić (kadetkinje), Eldaru Jahi (dječaci) i Toniju Miletiću (dječaci). Bronzani su postali: Denis Bešić (kadeti), Benjamin Kišić (kadeti), Srećko Ćurćić (daječaci) i Faris Jahić (dječaci).

Na tradicionalnom turniru je nastupilo preko 500 učesnika iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i sa Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije