Dea Miletić najbolja takmičarka

Međunarodni turnir

Dea Miletić najbolja takmičarka

Adnan Beganović

U organizaciji Judo saveza Federacije BiH i Ambasade Japana u Sarajevu te tehničkoj organizaciji Judo klubova Bosna i City Centar, proteklog vikenda je u Vogošći održan međunarodni judo turnir "BiH and Nippon".

Nastupilo je više od 650 takmičara i takmičarki iz 46 klubova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske u pet starosnih kategorija.

Tradicionalni pehar "Sanshiro Sugata" za najboljeg takmičara ove godine je pripao Dei Miletić iz Judo kluba Bosna.

Na turniru je održano i takmičenje u open kategoriji, koje je posvećeno heroju odbrane Sarajeva i BiH Aliji Miladinu. U muškoj konkurenciji pobijedio je Eldin Lukač, a u ženskoj Larisa Cerić.

U isto vrijeme održano je i Državno prvenstvo za mlađe seniore i seniorke na kojem je nastupilo 150 takmičara iz 27 klubova.

Za najuspješnije takmičare proglašeni su Larisa Cerić (JK Nippon) u ženskoj i Franjo Zadro (JK Borsa Mostar) u muškoj konkureniciji, koji je ujedno dobio i specijalno priznanje "Miloš Mrdić" za najuspješnijeg takmičara

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.