Dedović u Mostaru potvrdio odlazak na EP u Španiju

Sjajan uspjeh mladog Novotravničana

Dedović u Mostaru potvrdio odlazak na EP u Španiju

S. Mlaćo

Još jedna pozitivna sportska priča obradovala je sve Novotravničane.

Naime, Munib Dedović, sin člana Uprave i dopredsjednika kluba NK Novi Travnik Džemala Dedovića, postao je novi- stari šampion BIH u najjačoj karate organizaciji na svijetu.

Munib Dedović je Novotravničanin koji se prošle godine osvojio titulu prvaka u WKF kategoriji na takmičenju u Tuzli i tako ostvario plasman na Evropsko prvenstvo u Sofiji (Bugarska) gdje je ostvario odlčno treće mjesto i donio našoj državi evropsku bronzanu medalju. Munib je već pokupio sva priznanja za najuspješnijeg sportistu kako u Općini tako i na Kantonu.

Na prvogodišnjem Državnom takmičenju koje je održano danas u Mostaru Munib je još jednom potvrdio da se radi o odličnom mladom sportisti te u kategoriji kadeta iznad 70 kg je ponovo zajeo na svoj tron ,najboljeg u WKF kategoriji za 2017 godinu . 

Ovom titulom Munib se plasirao na Evropsko prvenstvo koje se održava na Tenerifama (Španija) koje će biti održano krajem oktobra mjeseca ove godine.

Iz NK Novi Travnik poželjeli su Dedoviću puno sreće i uspjeha u daljnjim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi