Denis Stojnić se bori protiv Ricca Rodrigueza

Umjesto Sancheza

Denis Stojnić se bori protiv Ricca Rodrigueza

Midhat Šljivak

Na borilačkoj manifestaciji "Bosnian Fight Championship", koja će se u subotu održati u sarajevskom Domu mladih, Denis Stojnić borit će se s bivšim UFC američkim borcem Riccom Rodriguezom, koji će zamijeniti povrijeđenog Eddieja Sancheza.

"Nezgodno je što je do Sanchezove povrede došlo nekoliko dana prije manifestacije. Sada moram sa trenerima pripremati taktiku za drugog protivnika. Rodriguez je trenutno u boljoj formi od Sancheza, tako da ću imati puno teži zadatak", kaže Stojnić.

Naš najbolji MMA borac ističe da u dogovaranju novog protivnika za manifestaciju "Bosnian Fight Championship" učestvovao i Orsat Zovko, vlasnik "Fight Channela" i prvi čovjek FFC-a.

Inače, Stojnić je odlučio da borbu protiv Sancheza posveti Muhidinu Pivodiću, policajcu koji je 31. decembra prošle godine ubijen dok je osiguravao crkvu u Reljevu.

Učešće na ovom turniru osim Rodrigueza potvrdili su između ostalih Gzim Selmani, Ajlin Ahmić, Gurhan Degirmenci, Casey Green,... Publika će moći vidjeti i bh. borce Darija Kadića, Adisa Dadovića i Bojana Bekonju, a Dado Stojnić je zbog povrede otkazao nastup.

Zanimljivo je da je nedavno FOX Sports objavio listu od 20 najkrvavijih borbi u historiji UFC-a, a okršaj Denisa Stojnića i Stefana Struvea zauzeo je sedmo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije