Denis Stojnić se vraća u UFC?

Denis Stojnić se vraća u UFC?

Adnan Beganović

Denis Stojnić jedini je Bosanac i Hercegovac koji je nastupao u UFC-u, a on namjerava da se u najbolju svjetsku organizaciju vrati do kraja godine. On je razgovarao sa ljudima iz UFC-a, koji su mu saopštili listu protivnika sa kojima bi se trebao boriti da bi se vratio u njihovo okrilje.

"Ako želim da ponovo imam borbu u UFC-u moram pobijediti Mustafu al Turka, Andrea Arlovskog “The Pit Bulla”, Džefa Monsona ili Mirka Filipovića. Od borbe sa Cro Copom definitivno ništa nema. On je tako odlučio i to je za mene završena priča. Tako su ostala trojica boraca preko kojih se mnogu vratiti u najbolju svjetsku organizaciju", kaže Stojnić. 

Prema najavama Orsata Zovke Stojnić bi trebao nastupiti i Final Fightu 4, odnosno FFC-u, u Zadru koji će se održati 10. maja. Najbolji MMA borac iz BiH najavljene je kao zvijezda večeri zajedno sa Marom Perakom, Mladenom Brestovcem...

"U stalnom sam kontaktu sa Zovkom. On zna koje protivnike želim protiv sebe i sada je do njega. Stvarno ne želim da se borim protiv nekih boraca koji mi nisu dorasli. Želim samo borbu koja će me približiti povratku u UFC. Ništa drugo me ne zanima. Ako neko od kolega iz regiona želi da se boriti protiv mene moći će to uraditi samo u UFC-u kada se tamo vratim", kaže Denis.

On se nedavno vratio iz Holandije gdje je trenirao u kampu “Golden Glorya”, čiji je član dugi niz godina. Ipak, prema svemu sudeći on je u ovom klubu obavio posljednje treninge.

"Blizu sam odlaska iz “Golden Glorya”. Dobio sam poziv da pređem u “Mike's Gym” u kojem sada treniraju moje kolege Alistair Overim, Gokhan Saki, Melvin Manhof i Badr Hari...To su definitivno borci sa kojim želim sparingovati i trenirat. U “Golden Gloryu” sam dosta napredovao, ali sada je vrijeme da se rastanemo. Jedan od glavnih razloga je što sa ovim klubom UFC više nikako ne želi sarađivati", kaže Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije