Šampionu došao na noge lik koji mu je vrijeđao bolesnu kćerku: "Đavo je ušao u mene"
Foto - Screenshot

Bio je spreman na ubistvo

Šampionu došao na noge lik koji mu je vrijeđao bolesnu kćerku: "Đavo je ušao u mene"

M. Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije po WBC verziji, Deontay Wilder (36), vraća se u ring narednog vikenda duelom protiv Roberta Heleniusa.

Wilder je godinama držao pojas WBC prvaka. Međutim, izgubio ga je 2020. godine od Tysona Furyja, a u oktobru prošle godine Kralj Cigana ga je ponovo dobio i Bronzani bombarder je odlučio uzeti pauzu.

Razmišljao je o kraju karijere. Međutim, osjetio je da u njemu još ima eksplozije za velike stvari i on će ponovo pokušati da dođe na tron teške kategorije.

Wilder je poznat po razornom udarcu, a mnogi ne znaju da je 2014. godine jedan internet trol imao šansu da se upozna s udaračkim kvalitetama američkog nokautera.

Na društvenim mrežama Charlie Zelenoff je vrijeđao kćerku Dontaya Wildera, a ovaj se potrudio da ga nađe i da mu očita lekciju zbog uvreda.

Osam godina kasnije otkriva da je ovog čovjeka namjeravao ubiti zbog svega što je rekao. Otkrio je nevjerovatne detalje.

Oglasi

"Želio sam ga ubiti. Iskreno, želio sam ga upucati", rekao je Wilder za jedan američki Podcast i nastavlja:

"Đavo je ušao u mene, glas mi se promijenio i znao sam šta želim učiniti. Moje držanje tijela, moje lice, sve se promijenilo jer sam znao šta mogu napraviti", rekao je Wilder.

Njegova najstarija kćerka Naieya rođena je s kičmenim problemom. Nije se mogla razviti kako treba i zbog toga je bila meta druge djece, ali i internet ratnika.

Jedan od njih na kraju imao šansu da se dokaže protiv šampiona. Naravno, nije mogao ništa napraviti i vidio je kako izgleda kada mu se svi smiju zbog nemoći.

Deontay Wilder u karijeri ima omjer od 42 pobjede, dva poraza i jednog neriješenog meča. Nerješiva enigma za njega je Tyson Fury koji ga je dva puta pobijedio, a jedan meč je okončan bez pobjednika.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti