Zbog bolesne kćerke postao je strašan nokauter: Wilder je radio sve da joj omogući bolji život
Foto - EPA

Radio je četiri posla prije početka karijere

Zbog bolesne kćerke postao je strašan nokauter: Wilder je radio sve da joj omogući bolji život

M. Šljivak

Američki bokser Deontay Wilder (36) godinama je bio vladar teške kategorije po WBC verziji.

Bronzani bombarder je jednim udarcem uništavao većinu svojih rivala i bio je nepobjediv sve dok ga nije zaustavio Tyson Fury u februaru prošle godine.

Wilder je imao perfektan omjer u 40. borbi, a prije nego što je postao svjetski popularan radio je četiri posla kako bi mogao izdržavati porodicu.

On je 2005. godine po prvi put postao otac. Bivša djevojka Helen Duncan mu je rodila kćerku Naieyu koja se rodila sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Djevojčica je imala rascjep kičmenog stuba (spina bifida) na rođenju, pa je Wilder radio sve kako bi pomogao svojoj kćerki. Nije se ustručavao da radi apsolutno sve kako bi skupio novac za lijekove.

"Nije mogla raditi brojne stvari kroz život, ali Bog je tako želio. Istinski je dar od Boga", rekao je Wilder.

Oglasi

Kako bi djevojčici omogućio što bolje liječenje Wilder je krenuo u profesionalni boks. Rušio je redom sve rivale i 2015. godine po prvi put uzima WBC naslov prvaka svijeta.

Uspio je zaraditi dovoljno da djevojčici omogući sve moguće tretmane i ona se danas osjeća jako dobro.

"Dobro se osjeća. Niko ne bi mogao reći da ima poremećaj kičme, ali još uvijek su joj potreba pomagala zbog operacija koje je imala kao beba. Bit će veoma snažna žena", poručio je Deontay.

Pored Naieye Wilder ima još sedmero djece i još uvijek živi u Alabami, odakle je i krenuo u profesionalnu karijeru.

Top Komentari

Pajkan
Tako radi pravi babo.Svaka cast.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi