Deontay Wilder svjetski prvak teške kategorije WBC verzije

I Amerikanci imaju teškaša prvaka

Deontay Wilder svjetski prvak teške kategorije WBC verzije

Don King je prije nekoliko dana izjavio kako "naslov u teškoj kategoriji nije bio svjetski naslov. To je bilo prvenstvo Njemačke" aludirajući na vladavinu braće Klitschko. Od subote je i Don King došao na svoje. Deontay Wilder je u Las Vegasu osvojio naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBC, Amerikanci imaju teškaša prvaka.

U dugo najavljivanom teškaškom okršaju, Wilder je jednoglasnom odlukom sudija slavio protiv Bermanea Stivernea. Ovo je bila njegova 33 borba, još uvijek je neporažen i tek prva koja je išla preko četiri runde. Sudije su meč bodovali 118-109, 119-108 i 120-107.

"Svijetu sam pokazao koliko mogu, za šta sam sposoban. Valjda više niko ne sumnja u moje kvalitete. Ono što želim jeste da se borim četiri puta godišnje, nije bitno protiv koga. Spreman sam u svakom trenutku" rekao je nakon meča novi svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.