Diaz će, vjerovatno, biti suspendovan

Diaz će, vjerovatno, biti suspendovan

Američki borac, Nick Diaz, vjerovatno će biti suspendovan nakon što je pao na testu za droge, tačnije nakon što je utvrđeno da je konzumirao marihuanu.

Diazu to nije bio prvi put da je konzumirao marihuanu, jer je i 2007. godine isto utvrđeno. Naime, tada je bio pozitivan na THC, te ga je to koštalo šest mejseci suspenzije i 3.000 dolara kazne.

"Poslali smo mu rezultate testa i imat će 20 dana da popuni formular. Još uvijek se radi samo o optužbi na njegov račun, te još uvijek nema zaključaka. Imat će priliku da odgovori na optužbe", rekao je predsjednik Atletske Komisije Nevade, Keith Kizer.

Ipak, čelnici UFC-a su potvrdili da i nakon ovako teškog incidenta Diaz neće biti dugoročno odstranjen iz ovoga sporta, a vjerovatno mu slijedi zabrana borbi na godinu dana i velika novčana kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.