Diaz i Condit  za titulu privremenog prvaka

Diaz i Condit za titulu privremenog prvaka

Narednog vikenda u Las Vegasu će se održati UFC 143 borba, a za titulu privremenog prvaka u velter kategoriji borit će se Nick Diaz i Carlos Condit.

Ukoliko pobjednik borbe bude Nick Diaz naredni protivnik vjerovatno će mu biti Georges St-Pierre, dok bi Condit u slučaju trijumfa odradio najmanje još dva meča prije GSP-a.

"Ukoliko Nick pobijedi u ovom meču, savjetovat ću mu da se ne bori prije meča sa GSP-om. Postoji šansa za još jednu borbu prije, ali samo u slučaju da bude u nekoj drugoj kategoriji", rekao je Diazov trener i menadžer, Cesar Gracie. 

Conditov trener ističe da su mediji već proglasili Diaza za privremenog prvaka u velter kategoriji, ali on to smatra lošom procjenom.

"Condit je otpisan prije vremena, što je velika greška. On je u sjajnon formi i zapamtite da se trebao boriti još u oktobru. Od tada nije stao sa treninzima, a siguran sam da će ovo biti sjajan meč", rekao je Conditov menadžer, Malki Kawa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.