Diaz privremeno suspendovan

Diaz privremeno suspendovan

Nedavno je otkriveno da je Nick Diaz konzumirao marihuanu, te se čekao odgovor Atletske Komisije države Nevade o suspenziji američkog borca.

Komisija je odlučila samo privremeno suspendovati Diaza, iako je on i sam priznao da je konzumirao marihuanu. Amerikanac će imati priliku za odbranu u aprilu mjesecu, kada će biti novi sastanak Komisije.

 

Obzirom da je Diaz i 2007. godine pao na istom doping testu, morat će odgovarati i za to, a pokušat će se dokazati da marihuanu upotrebljava isključivo u terapeutske svrhe.

 

"Kao korisnik marihuane svjesniji sam okoline i svega što se dešava. Sretan sam kada se mogu napušiti, slušati malo dobre muzike. Moram priznati da nemam problema sa testovima na droge, jer za samo osam dana mogu očistiti svoj organizam. Svaki dan pijem pet litara vode i iz sebe ih izbacim znojem. Bit ću dobro", rekao je Diaz početkom tekućeg mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.