Diaz: Sretan sam kada se mogu napušiti

Diaz: Sretan sam kada se mogu napušiti

UFC borac, Nick Diaz, pao je na testu za droge te je odmah potom, bez imalo srama, priznao kako voli konzumirati marihuanu.

Više niko ne priča o borbi između Diaza i Condita, jer su oči javnosti uprte u američkog borca. Čak i da je Diaz uspio savladati svog prošlosedmičnog protivnika, odluka bi vjerovatno bila promijenjena u No Contest.

"Kao korisnik marihuane svjesniji sam okoline i svega što se dešava. Sretan sam kada se mogu napušiti, slušati malo dobre muzike. Moram priznati da nemam problema sa testovima na droge, jer za samo osam dana mogu očistiti svoj organizam. Svaki dan pijem pet litara vode i iz sebe ih izbacim znojem. Bit ću dobro", rekao je Diaz.

Obzirom da marihuana nije sredstvo za doping i ne može pomoći borcu tokom meča, mnogi se pitaju zašto je zabranjena od strane Atletske Komisije. Odgovor na to pitanje dao je direktor Atletske Komisije, Keith Kizer.

"Marihuana i alkohol mijenjaju reflekse, usporavaju ih i zato se borci mogu lakše ozlijediti. Također, u trenutku primanja udarca mogu smanjiti bol. To su razlozi zašto borcima ne dopuštamo da primaju injekcije Cortisona u leđa ili u ruku prije borbe. Oni tada ne bi shvatili da su ozlijeđeni i nastavili bi se boriti", rekao je Kizer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.