Šok i nevjerica: Poznati bokser se samo srušio na treningu, Diletta moli za njegov spas
Poznati italijanski bokser vjerovatno je okončao karijeru nakon teške povrede glave na sparingu (Foto: Instagram)

Scardina zadobio povredu glave

Šok i nevjerica: Poznati bokser se samo srušio na treningu, Diletta moli za njegov spas

M. Šljivak

Poznati italijanski bokser Daniele Scardina (30) podvrgnut je operativnom zahvatu i nalazi se u teškom stanju nakon što je doživio tešku povredu glave tokom jučerašnjeg sparinga. Scardina je svijetu sporta postao poznat najviše zbog veze s atraktivnom voditeljicom Dilettom Leottom koja mu je pružila podršku kada je čula šta se desilo.

Italijanski bokser Daniele Scardina hitno je operisan nakon povrede glave koju je doživio tokom jučerašnjeg sparinga.

Ovaj 30-godišnji bokser obavljao je pripreme za meč kojeg je zakazao za 24. mart u Milanu protiv Cedrica Spere i to mu je trebao biti debi u poluteškoj kategoriji.

Međutim, izvjesno je da Scardina više nikad neće ući u ring. On se tokom treninga odjednom srušio i prebačen je u bolnicu gdje su ga ljekari hitno operisali.

Još uvijek nema detalja šta se ovom nesretnom bokseru desilo. Po određenim informacijama došlo je do krvarenja u mozgu i zbog toga je hitno operisan.

Oglasi

Daniele Scardina iza sebe ima veoma dobru karijeru. Bio je prvak Evrope u supersrednjoj kategoriji i WBO interkontinentalni prvak svijeta.

Međutim, u maju prošle godine njegov perfektan skor zaustavio je veteran Giovanni De Carolis koji ga je nokautirao u petoj rundi i nanio mu je prvi poraz u karijeri (20-1).

Odlučio je potom prijeći u polutešku kategoriji. Spremao se za debi, ali nažalost karijera mu je vjerovatno okončana.

Scardina ili King Toreto kako je poznat u Italiji, stekao je slavu zbog veze s atraktivnom voditeljicom Dilettom Leottom. Kada je čula šta se desilo ona mu je javno pružila podršku.

Oglasi

"Izdrži Dani", napisala je Diletta na Instagramu uz upućene molitve prema svom bivšem.

Scardina nikada nije prežalio atraktivnu voditeljicu s kojom je bio godinu dana u vezi. Često ju je spominjao.

"Volim je. Nisam je prevario i ona je nešto najbolje što mi je život mogao donijeti. Bokser sam i ne bacam se po podu, ali kao da sam nokautiran otkako me ostavila. Želim da mi se vrati, spreman sam je ponovo osvojiti", rekao je on i dodao je:

"To s Dilettom je bila sjajna priča, prava ljubav. Da li je moguće da se ponovo nešto dogodi između nas? Sada su mi u mislima samo novi bokserski izazovi, ali nikad ne raci nikad".

Oglasi