Djedice u ringu za pojas u WBF verziji
Holyfield vs Botha

Ipak borba Holyfield - Botha

Djedice u ringu za pojas u WBF verziji

M. Maksimović

Noćas će u Thomas & Mack Center u Las Vegasu biti održana borba koja je ranije trebala održati na Afričkom tlu, međutim zbog nedostatka novca, sve se vratilo u Las Vegas. Tako će se za pojas u WBF-u boriti Evander Holyfield i Francois Botha, dva veterana koja zajedno imaju 88.godina.

Evander je šest puta poražen. Pobjedio je Jeremy Batesa, Fresa Oquenda, Vinnyja Maddalonea i Lou Savaresea, dok su ga pobjeđivali Chris Byrd, James Toney, Larry Donald, Sultan Ibragimov i posljednji Nikolay Valuev. Ono po čemu pamtimo Holyfielda jesu naslovi prvaka, a on je rekorder po broju naslova.

Francois Botha ili kako ga zovu ''The White Buffalo'' je van profi boksa bio punih pet godina od 2002.do 2007.godine kada se bavio kick boksom i i ostalim borilačkim sportovima.  Po povratku u ring Botha je osvojio naslov svjetskog prvaka verzija WBF, koji je branio tri puta, ali ga ja i odbranio. Protivnicu su bili Ron Guerrero, Timo Hoffmann i Pedro Carrion, a do pojasa je stigao pobjedivši Boba Mirovica u Južnoj Africi prije tri godine.

Botha i Holyfield su trebali boksovati prvo 16.januara u Ugandi, pa je borba pomjerena za 20.februara, nakon čega je zvanično potvrđeno da od okršaja ove dvojice veterana na tlu Afrike nema ništa. Pomenuti bokseri su se trebali boriti za naslov prvaka u teškoj kategoriji, verzija WBF, ali zbog finansijskih problema ova borba se neće održati u Ugandi. Jednostavno organizatori nisu uspjeli obezbjediti dovoljno novca koji se isplačuje bokseri unaprijed, a pitanje je kako su i mogli kada se radi o bokserima koji su danas sve, samo ne atraktivni za publiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti