Dogovorena superborba: Miočić protiv Cormiera

Za naslov teške kategorije

Dogovorena superborba: Miočić protiv Cormiera

M. Šljivak

Najjača MMA organizacija UFC uspjela je dogovoriti veliki obračun dvojice prvaka Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

Nakon što su oba borca uspješno prošli odbranu naslova u teškoj i poluteškoj konkurenciji, UFC je odlučio da dogovori njihov međusobni dvoboj za titulu najboljeg teškaša svijeta i na kraju su u tome uspjeli.

Iako DC nije imao namjeru da uđe u ovaj dvoboj, čini se kako su ga je prvi čovjek organizacije Dana White uspio nagovoriti, pa će se dvojica MMA velikana u oktagonu naći 7. jula u Las Vegasu.

Prethodno će ovaj duo imati uloge trenera u novoj sezoni Ultimate Fightera, a ako Cormier uspije srušiti Miočića, postaće tek drugi borac u povijesti UFC-a koji bi bio prvak u dvije težinske kategorije. Prethodno je to samo napravio Conor McGregor.

Ova borba sigurno će donijeti veliko interesovanje, a to je ono što je UFC-u najbitnije.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lakko je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu. ▬ ➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi