Doktor Steelhammer sredio i Thompsona

Kličko nepobjediv

Doktor Steelhammer sredio i Thompsona

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko odbranio je titule šampiona svijeta po četiri verzije nakon što je večeras knockoutom u šestoj rundi savladao Amerikanca Tonyja Thompsona.

Nakon prve runde u kojoj su se ispitivale snage, Thompson je u drugoj u dva navrata bio na podu, no to je bilo više od naguravanja, nego od Vladimirovih udaraca.

Treća runda je pripala ponovo Vladimiru, ali je i Thompson zadao nekoliko dobrih udaraca, no Kličko je mnogo ofanzivnije boksovao. Kličko je i u četvrtoj rundi bio bolji, da bi u petoj Thompson sada letio na pod nakon odličnog krošeja Klička.

Ipak, je uspio završiti rundu, no samo je  bilo pitanje momenta kada će meć biti završen. Desilo se to u šestoj rundi kada Klički još jednom serijom udaraca dovršava Thompsona i dolazi do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.