Doktor Steelhammer večeras brani tron protiv The Tigera

Doktor Steelhammer večeras brani tron protiv The Tigera

Midhat Šljivak

Apsolutni vladar teške kategorije Ukrajinac Vladimir Kličko večeras će ponovo u ring. Protivnik popularnog Dr. Steelhammera u borbi za prvaka teške kategorije je 40-godišnji Amerikanac Tony Thompson.

Ova dva borca su već jednom ulazila u ring. Prije četiri godine Thompson je izdržao čitavih 11 rundi protiv Klička, a Amerikancu je to bio drugi poraz u karijeri.

Vladimir je apsolutni vladar teške kategorije i drži titule u četiri od pet najvećih organizacija. Posljednji poraz Dr. Steelhammer doživio je 2004. godine kada ga je tehničkim knockoutom u petoj rundi savladao Lamon Brewster.

Ipak, od tog trenutka Vladimir je dominantan u teškoj kategoriji mada mu mnogi "nabacuju" kako se bori sa nedoraslim protivnicima.

Sa druge strane iskusni Tony Thompson pored poraza od Klička ima samo još jedan poraz i to na početku profesionalne karijere od malo poznatog Erica Kirklanda.  Ukupno u karijeri ima 38 mečeva uz 36 pobjeda od čega je 24 završio knockoutom.

Popularni The Tiger sa visinom od 196 centimetara može parirati Kličku, a i izjava Vladimira da mu je meč sa Thompsonom bio među najtežim dovoljno govori da nas čeka veoma zanimljiv okršaj u Bernu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.