Dos Santos: Vraćam se po pojas

Bivši UFC prvak vjeruje u uspjeh

Dos Santos: Vraćam se po pojas

Juniora dos Santosa još samo dva dana dijele do okršaja sa Benom Rothwellom na UFC Fight Night-u u Zagrebu.

Brazilac nije baš impresivan u posljednje vrijeme, ali se nada da će se konačno vratiti na pobjednički kolosjek.

Na tom putu imaće veliku prepreku, jer će za rivala imati jednog od najboljih boraca u teškoj kategoriji.

"Karijera Bena je za respekt. Posebno kada su u pitanju njegovi posljednji nastupi. Protiv Josha Barnetta je pokazao da je svestran i da nije opasan samo u stand up borbi. Imao sam priliku da se na kratko sa njim družim i mogu vam reći da je dosta zanimljiva ličnost. Sa druge strane, neće mi nimalo biti lako u oktagonu sa njim", rekao je popularni Cigano za "MMA Junkie".

"Mislim da sam usvojio greške koje sam pravio u svojoj prethodnoj borbi protiv Overeema, te ću se u nedjelju pokazati u sasvim drugom svjetlu. Vjerujum u uspjeh i nadam se da ću uskoro dobiti priliku da ponovo napadnem šampionski pojas", dodao je Dos Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi