Državo stidi se: Bh. prvakinja odustala od SP zbog 3.700 KM
Izvor fotografije: Facebook

Oglasila se na Facebooku

Državo stidi se: Bh. prvakinja odustala od SP zbog 3.700 KM

E. Čaušević

Sedmostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu Ajla Mahmutović našla se večeras u centru pažnje zbog svoje objave na društvenoj mreži Facebook.

Ova mlada sportstkinja je po sedmi put uspjela da postane prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu, te je osigurala mjesto koje je vodi na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Tenerifima. Međutim, zbog finansijske situacije Mahmutović je primorana da to mjesto prepusti nekome drugom.

Ona se večeras oglasila na Facebooku, a njen status je za kratko vrijeme "zapalio" ovu društvenu mrežu. Mahmutović je član SKK Neretva, ali nije u mogućnosti da brani boje naše države jer ne želi da troškove, koji iznose 3.700 KM za ovaj put plaćaju ponovo njeni roditelji.

Mahmutović je dobila mnogo podrške od bh. građana koji su spremni i sami da pokriju troškove njenog puta, jer teško da će pomoć stići od strane države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi