Poirier je dobro naplatio obračun protiv McGregora
Foto - Instagram

Pripala mu je fantastična cifra

Poirier je dobro naplatio obračun protiv McGregora

M. Šljivak

Dustin Poirier pobijedio je prethodnog vikenda Conora McGregora po drugi put i imat će šansu da osvoji titulu UFC prvaka lake kategorije.

Sjajni Amerikanac imao je mogućnost i da se prije meča sa Conorom bori za upraženjeni pojasa. Ipak, to je odbio i odlučio je da još jednom unovči svoj rad i trud duelom protiv najveće MMA zvijezde na svijetu.

Ovaj izbor mu se na kraju isplatio jer je od druge borbe zaradio ukupno 10 miliona dolara. Samo za borbu je dobio milion dolara, a ostatak je uzeo od prodaje prijenosa.

Napravio je Poirier sasvim odličan izbor, a do kraja godine mu slijedi i okršaj protiv šampiona Charlesa Oliveire.

Titula UFC prvaka bi mu bila kruna karijere u kojoj je imao zaista spektakularne obračune. Poirier je u karijeri na omjeru 28-6-1.

Oglasi

Obračun Dustina Poiriera protiv najjačeg čovjeka svijeta

MMA zvijezda Dustin Poirier imao je zanimljiv grappling obračun protiv jednog od najjačih ljudi na svijetu - strongmana Briana Shawa.

Četverostruki prvak svijeta Shaw težak je oko 150 kilograma i visok 203 centimetra i pred sobom je imao Poiriera koji van oktagona vaga oko 80 kilograma i visok je 175 centimetara.

U zaista zanimljivom obračunu oba borca su imali nekoliko impresivnih poteza i završavali su protivnika.

Naravno, Shaw je koristio ogromnu snagu koju ima da natjera Poiriera na tapkanje, ali i UFC-ova zvijezda je pokazala da može završiti bilo koga pa i mnogo teže protivnike od sebe.

'Dijamant' je proteklog vikenda po drugi put pobijedio Conora McGregora i ponovo će imati mogućnost da napadne pojas lake kategorije.

Nekadašnji prvivremeni prvak je u nizu od sedam pobjeda u posljednjih osam mečeva, a jedini koji ga je pobijedio u proteklih pet godina je Khabib Nurmagomedov.

Top Komentari

Mepa
Masa je mama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi