Ovo je jedna od najstravičnijih borbi na ulici: Divljak je skočio na momka i promijenio mu je opis
Foto - Screenshot

Brutalno

Ovo je jedna od najstravičnijih borbi na ulici: Divljak je skočio na momka i promijenio mu je opis

Midhat Šljivak

Borbe na ulicama osvajaju svijet.

Širom svijeta osnivaju se razne nelegalne organizacije za borbu na ulicama, a to je među žestokim momcima postalo veoma popularno.

Gotovo svi žele da osjete kako je biti dio ulične borbe. Pravila gotovo da nema, a jedan od najstravičnijih duela desio se prije nekoliko godina u Engleskoj.

Obračun kojeg su organizovali je zaista bio brutalan, a završio je užasno po jednog od momaka kojeg je protivnik nemilosrdnim i divljim udarcima glavom nokautirao.

Dodao mu je još i nekoliko udaraca rukama. Ne bi ni prestao da mu okupljeni nisu sugerisali da je dosta, pa je ratoborni rival otišao s mjesta borbe.

Oglasi

A teško povrijeđeni momak nije znao gdje je. Žestoki udarci su učinili svoje, imao je neuspješan pokušaj ustajanja, te se ponovo srušio nekoliko metara dalje.

Ovakve scene se svakako ne preporučuju svima i još jedan dokaz da su borilački sportovi isključivo za ring ili oktagon i da na ulici nemaju šta tražiti.

Gdje se organizuju ovakve borbe?

Najpoznatija ilegalna organizacija za ulične obračune je Hoodfights.

To je ilegalna organizacija koja se nalazi u Nizozemskoj, ali postoji veliki broj drugih organizacija širom Evrope.

Organizatori borbi na ulici pronalaze zainteresovane osobe za mečeve, koji se potom organizuju na lokacijama izvan grada.

Uglavnom se okršaji boraca dešavaju u prirodnom okruženju, pa tako često možemo vidjeti nastupe boraca na livadama i u blizini šume.

Borbama mogu prisustvovati samo provjerene osobe. To su uglavnom prijatelji od momaka koji učestvuju, a od osoba koje su tu pravi se krug koji ima ulogu ringa.

Naravno, ovakav način borbe je veoma opasan. Zato i jeste ilegalan, a momci to rade iz čistog zadovoljstva, te iz ljubavi prema borbama.

Oglasi