Džemal Bošnjak ide dalje na EP
Odličan nastup našeg predstavnika

Naš bokser pobjedio Boška Draškovića

Džemal Bošnjak ide dalje na EP

M. Maksimović

Dobre vijesti stižu iz Ankare sa Evropskog prvenstva u boksu. Nakon prvog dana u kojem su oba naša predstavnika poražena, drugog dana je stigla i prva pobjeda.

U kategoriji do 81 kilograma Džemal Bošnjak je pobjedio Boška Draškovića, odlukom sudija na poene 11:8. Ovo je veliki uspjeh boksera Ilidže s obzirom da je za protivnika imao osvajača zlatne medalje u Pescari 2009. godine, najboljeg boksera Crne Gore u 2010. godini. Drašković je ove sezone nastupao u Svjetskoj bokserskoj seriji za ekipu Milana.Protivnik našeg boksera u narednoj rundi je Francuz Abdelkader Bouhenia koji je savladao Finca Eemelija Katajista 13:7.

Blizu pobjede je bio i Mane Marčeta u super teškoj kategoriji. Na kraju je poražen preglasavanjem od Irca Cathala McMonaglea. Prvu rundu je dobio Irac 6:3, sljedeće dvije naš bokser 7:5, odnosno 5:4, pa je na kraju rezultat bio 15:15, ali je dalje prošao McMonagle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.