Džemal Bošnjak na korak do medalje

Bh. bokser u četvrtfinalu Evropskih igara u Bakuu

Džemal Bošnjak na korak do medalje

Najbolji bosanskohercegovački bokser, Džemal Bošnjak, izborio je četvrtfinale turnira na Evropskim igraa u Bakuu, u kategoriji do 81 kilogram. Naš predstavnik bio je bolji od Francuza Sulimana Abdurašidova (Soulimane Abdouachidov), a samo je sudija iz Azerbejdžana dao prednost njemu (29:28), dok su arbitri iz Maroka i Kolumbije donijeli odluku u korist Bošnjaku (29:28).

"Sretan sam zbog pobjede i što sam i dalje ostao u utrci za medalju što mi je cilj. Suliman je izuzetno jak, a dodatni problem bio mi je nakon što sam istegnuo mišić lijeve ruke u drugoj rundi, no sve je srećom bilo dobro. Nadam se da ću se oporaviti do naredne borbe", rekao je Bošnjak.

Pred 30-godišnjim bokserom je veliki izazov u ponedjeljak kada će se boriti protiv Valentina Manfredonija (Manfredoni) za medalju. Italijan je u borbi za osam najboljih bio bolji od Švicarca Ukija Smajlija.

Osim Bošnjaka, na ovom takmičenju učestvuju još tri predstavnika iz BiH. Đorđe Tomić je već završio takmičenje nakon što je poražen u prvom kolu od Litvanca Tomasa Pivouna, dok će Alem Čolpa nastupiti protiv Francuza Olma Bjongola (Biongol), dok će Adem Fetahović imati meč protiv Rumuna Danijela Nikoleskua (Nicolescu).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.