El Chacal sredio i Donaira

Kubanac osvojio dva pojasa

El Chacal sredio i Donaira

M. Maksimović

Legendarna dvorana Radio City Music Hall bila je domaćin žestokog okršaja za naslov svjetskog prvaka u super bantam kategoriji, WBC i WBO verzije. Nonito Donaire je imao veliku priliku u desetoj rundi, ali je Guillermo Rigondeaux preživio i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija na poene. 

Na kraju je meč ponudio ono što se i očekivalo. Žestok okršaj, u kojem je na kraju presudila tehnička superiornost, El Chacala, Guillerma Rigondeauxa. Nonito Donaire je Kubanaca poslao u nokdaun u desetoj rundi, ali nije uspio tačnije nije mogao posao završiti do kraja. Rigondeaux se brzo opravio i na kraju je proslavio 12.pobjedu u 12.meču, dok je Nonito Donaire drugi puta, a sebe ima 33.meča.

 

Guillermo Rigondeaux ima 32.godine, klasični je primjer Kubanca koji je pobjegao u Ameriku, nakon sjajne amaterske karijere u kojoj je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijadi te dva naslova Svjetskog prvaka. Svoj prvi naslov u profi ringu osvojio već u sedmom meču kada je savladao  Ricarda Cordobu 2010.godine. Ukupno gledajući, ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.