Eldinu Omeroviću srebro u Poljskoj

Evropski kup za kadete

Eldinu Omeroviću srebro u Poljskoj

O. Lekić

Bosanskohercegovački mladi džudista Eldin Omerović osvojio je drugo mjesto na posljednjem ovogodišnjem Evropskom kupu za kadete, održanom u poljskom gradu Szczyrk.

Član Džudo kluba Bosna do srebrenog odličja u konkurenciji 29 boraca došao je savladavši četiri protivnika u kategoriji do 81 kg, a u finalu je poražen od domaćeg takmičara Marcina Gmureka.

Ovim uspjehom Omerović je popravio svoj plasman na evropskoj rang listi na šesto mjesto.

Pored Omerovića na takmičenju je nastupio i Hadis Ramić, član Džudo kluba Una iz Bihaća, koji je u kategoriji do 90 kg nakon jedne pobjede i dva poraza zauzeo je deveto mjesto.

Na Evropskom kupu je učestvovalo 420 kadeta i kadetkinja iz 35 zemalja.

Bh. mlade džudiste u narednom periodu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za kadete i kadetkinje u češkim Teplicama (od 24. do 26. juna).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.