Emil Markić: Spreman sam, a pritisak i tremu ne osjećam
Mostarac Emil Markić sutra će braniti europsku titulu po WBO verziji u poluteškoj kategoriji

Mostarac pred svojom publikom brani europski naslov u WBO verziji

Emil Markić: Spreman sam, a pritisak i tremu ne osjećam

Mostarski boksač Emil Markić sutra će pred svojom publikom u mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu braniti europski pojas namijenjen prvaku u poluteškoj kategoriji protiv izazivača iz Češke Tomaša Adameka.

Biće to prvi put ukupno da pred svojim navijačima boksa tako važan meč, odnosno brani europsku titulu WBO pojasa u poluteškoj kategoriji. 

Na vaganju u Hotelu Mostara uoči meča Mostarac je imao 79 kilograma, a Adamek 78.70 kg. 

Mostarac je trenutačno na skoru od 29-2 u profi boks karijeri, dok Adamek ima 47 borbi (28 pobjeda, 17 poraza i 2 remija). Ukupni skor je relativna stvar i ovisi dobrim dijelom o protivnicima s kojima se pojedinac našao u ringu. "Ja se nadam da će dvorana biti puna, a hoće li tako i biti, vidjet ćemo u nedjelju", kazao je Emil Markić i dodao: - "Spreman sam, jedva čekam borbu, tremu i pritisak ne osjećam jer nisam takav tip. Siguran sam da svi koji dođu sutra u dvoranu neće iz nje otići razočarani" - rekao je Markić.

Adamek je naglasio da je njegov protivnik stariji i iskusniji od njega ali da sutrašnju borbu vidi kao sjajnu priliku da se okiti naslovom prvaka i da će dati sve od sebe da to i ostvari.

Promo

Top Komentari

crni1000
Nastupa kao hrvatski ili bih borac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi