Niko ne može da vjeruje da je to zaista on: 'Minut' pred smrt donio odluku koja mu je spasila život
Erik Esch Butterbean čovjek je kojeg ljubitelji borilačkog sporta širom svijeta vrlo dobro poznaju (Foto: Instagram)

Nevjerovatni bokser izgubio ogroman broj kilograma

Niko ne može da vjeruje da je to zaista on: 'Minut' pred smrt donio odluku koja mu je spasila život

Midhat Šljivak

Svijet borilačkog sporta vrlo dobro je upoznat s imenom Eric Esch, odnosno čuvenim Butterbeanom, čovjekom koji je godinama izazivao veliku pažnju boreći se širom svijeta.

Čuveni Butterbean bio je poznat po razornom udarcu. 'Debeljuca' koji je znao vagati i do 200 kilograma u jednom trenutku karijere privlačio je pažnju na sebe, ali nakon okončanja karijere našao se u problemu.

Kile su se još više gomilale i došao je do faze u kojoj se zbog debljine plašio za život. Otkrio je da mu nije bilo nimalo lako, pa se odlučio na radikalne promjene.

"Došao sam do faze kada sam molio da umrem. Ne, nisam želio izvršiti samoubistvo, ali sam bio jako loše. Bio sam pretežak i padao sam u depresiju", rekao je Butterbean.

Život mu je promijenio nastup u reality programu s legendarnim kečerom Diamondom Dallasom Pageom. Nakon četiri mjeseca izgubio je ogroman broj kilograma.

Oglasi

"Shvatio sam ovaj show kao izazov. Na kraju sam izašao s mnogo više energije i želje za životom. Više nego kada sam se borio", rekao je on i zaključio je:

"Sada sam u najboljoj formi u životu. Lakši sam nego ikad i nikad se u ringu nisam pojavio s ovom kilažom".

Ovaj 56-godišnjak je karijeru okončao prije samo sedam godina, a profesionalac je bio od 1994. godine.

Radio je boks, kickboxing, MMA, a jedno vrijeme se isprobao i u profesionalnom hrvanju. Bio je poznat širom svijeta kao veoma žestok udarač.

U bokserskoj karijeri Esch je odradio čak 91 borbu. Čak 77 njih je pobijedio, 10 puta je poražen, a četiri puta je boksovao neriješeno. Nekada je bio svjetski prvak po IBA verziji.

Što se tiče ostalih borilačkih sportova u MMA je imao sasvim solidan učinak od 17 pobjeda, 10 poraza i jednog neriješenog rezultata, dok je u kickboxingu na negativno omjeru od tri pobjede i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi