EUSA odobrila prvenstva našoj zemlji

EUSA odobrila prvenstva našoj zemlji

U organizaciji Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) u najbolje posjećenom izraelskom ljetovalištu Eilat (hotel Laguna) održana je 12. generalna skupština EUSA.

Program Skupštine bio je sastavljen i od predstavljanja posebnih aktivnosti i programa koji su razvijeni unutar EUSA uključujući i prezentaciju prvih EUSA igara koje će  biti održane u Cordobi, Španija u julu 2012. godine, pod nazivom Prijateljske igre i dodjele priznanja EUSA.

Usvojeni su Operativni i Finansijski plan EUSA-e za 2011. godinu. Operativnim planom ponovo su podržane odluke Izvršnog komiteta EUSA kojim je između ostalog Bosni i Hercegovini odobrena organizacija dvaju evropskih univerzitetskih prvenstava: u džudu (23-26.juni) i karateu (22.25. juli) koja će biti organizovana u Sarajevu (Kulturno sportski centar Ilidža).

Također je ponuđena pomoć hrvatske delegacije za organizaciju prvenstva u bridžu koje bi se skladno Kalendaru EUSA takmičenja moglo organizovati u BiH 2013. godine.

Bosna i Hercegovina je kandidat za organizaciju 14. Generalne skupštine EUSA 2013. u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.