Fedor za 48 sekundi razbio protivnika!

Rus je lako došao do pobjede

Fedor za 48 sekundi razbio protivnika!

Edmir Škorić

Na Bellatorovom teškaškom Grand Prix turniru Fedor Emelianenko izborio je polufinale.

Borba između Fedora i Franka Mire nije dugo trajala, ali je svakako bila uzbudljiva. Legendarni ruski MMA borac je za manje od minute riješio meč. I ne zovu ga tek onako "posljednji imperator".

Mir je od prve sekunde tražio akciju, uputio je kick u Federovo tijelo, a nakon toga veže kombinaciju i krošeom je zahvatio glavu Rusa, koji je nakratko izgubio kontrolu.

Međutim, Fedor je u kličnu judo zahvatom matirao rivala, završio na gornjoj poziciji. Onda borci ustaju, slijedi akcija nogama, Fedor napada, pa otvorenim udarcem iz četvrtog pokušaja uspijeva da "završi" Amerikanca.

Fedora u polufinalu čeka borba protiv Chaela Sonnena. Rus je sada na 37 profesionalnih pobjeda, a ima i pet poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi