Fedorov novi protivnik njegov stari poznanik?

Nanio mu prvi poraz

Fedorov novi protivnik njegov stari poznanik?

Dž. Mrakić

Iako još nema zvanične potvrde od RIZIN promocije, više izvora istaklo je kako je poznat protivnik Fedora Emelianenka koji za Novu godinu obilježiti njegov povratak u MMA.

Prema navodima izvora radi se o Tsuyoshiju Kosaki (28-16), borcu koji je poznat po tome što je Fedoru nanio prvi, a ujedno i jedan od samo tri poraza u karijeri.

Poraz je nastao 2000. godine na eventu u okviru Rings promocije, a Kosaki je odnio pobjedu nakon što je nanio Fedoru udarac koji mu je otvorio veliku ranu na čeonom predjelu glave, zbog čega je sudac odlučio prekinuti meč.

Drugi put su se sastali pet godina kasnije (2005). na Prideovom eventu kada se „The Last Emperor“ revanširao za „poraz“, a izgleda da čelnici RIZIN promocije za Novu godinu žele zaključiti trilogiju između ova dva borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti