Felix Sturm: Došlo je vrijeme da i ja nešto kažem

Felix Sturm: Došlo je vrijeme da i ja nešto kažem

E. Škorić

Njemački borac bh. porijekla Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, oglasio se nakon dugo vremena.

Adnan smatra da je došlo vrijeme da se oglasi povodom istrage o pozitivnom dopingu na anabolički steroid stanozolol od strane njemačkog tužiteljstva.

On je, podsjećamo, osumjičen da krši novi njemački antidopoing zakon i prijetile su mu tri godine zatvora.

"Uvijek sam bio u formi za svaku borbu! Vrijeme je da i ja nešto kažem za sve ovo što pokušavaju da mi podvale. 15.04. mi je javljeno da sam pozitivno testiran na jedan steroid. Zašto je trajalo dva mjeseca, a inače traje dvije sedmice, nije mi niko niti htio niti mogao reći. Nakon što smo uključili advokata provjerio je svu dokementaciju vezanu za probu. Takozvani "Chain of custody form" je dio u kojem bi trebalo da piše šta se desilo sa mojom probom od trenutka kada sam je predao pa dok stigne u laboratoriju. Svu smo dokumentaciju dobili, osim te zadnje stranice na kojoj piše kada je proba stigla u laboratoriju, ko je primio i ko je analizirao. Nakon nekoliko upita taj dio nikad nije bio dostavljen. Osim toga nisam imao pravo da analiziram B probu u drugoj laboratoriji, iako imam pravo na to. Drugi atletičari imaju pravo na to !! Na to pitanje opet niko ništa nije odgovorio. Asosijacija "BDB" nikad nije bila adekvatno upućena u pozitivni rezultat. Iz svih tih razloga Svjestka asosijacija nikada nije izručila kaznu. Slučaj "Felix Sturm" ne postoji ! Ima još mnogo drugih zanimljivih detalja, a ovo bi trebalo biti dosta za sad. Hvala mom timu, mojoj porodici i naravno svim mojim Fanovima", napisao je Adnan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije