Felix Sturm mjesecima čeka uzorak B testa
Foto: EPA

Prijeti mu zatvorska kazna

Felix Sturm mjesecima čeka uzorak B testa

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Felix Sturm alias Adnan Ćatić mogao bi zbog dopinga završiti u zatvoru.

Iskusnom bokseru zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava, koji su mu otkriveni u krvi nakon meča s Fedorom Chudinovim, prijeti kazna od tri godine zatvora, a Sturm je opovrgao sve navode o korištenju dopinga.

U međuvremenu je 37-godišnji bokser s porodicom preselio u Bosnu i Hercegovinu, a aktuelni WBA šampion u supersrednjoj kategoriji već mjesecima čeka na uzorak B nalaza na doping testu.

Iako je testiranje obavljeno početkom godine, rezultati dopinga su objavljeni u maju, a iako je Ćatić odmah tražio i rezultate B nalaza, još uvijek nije stigao do njih.

Popularni Ado vjeruje kako mu je kompletna priča oko dopinga namještena, a ostaje da vidimo kako će se sve završiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi