Fetahović najbolji bokser
Vrlo kvalitetne borbe

Memorijal “Hakija Turajlić”

Fetahović najbolji bokser

Džemal Fetahović, mladi bh. reprezentativac, član BK Ilidža, najbolji je borac 13. međunarodnog bokserskog memorijalnog turnira “Hakija Turajlić” koji se u danima vikenda održao u maloj dvorani KSC “Skenderija” u Sarajevu.

 Uz Fetahovića, koji je u finalu bio bolji od predstavnika Crne Gore Almira Škrijelja, zlatne medalje za BiH još su osvojili Adnan Hadžihajdić (do 57 kg), Velibor Vidić (do 69 kg), Džemal Bošnjak (do 81 kg) i Memnun Hadžić (preko 91 kg).

Od šest bh. boraca  u finalu samo je Izet Žerić (do 60 kg) poražen od njemačkog predstavnika.
Stručni žiri za najboljeg tehničara proglasio je Velibora Vidića dok su najborbeniji par bili Stefan Hartel (Njemačka) i Henry Saliku - Biembe (Švicarska) u kategoriji do 75 kg.

Na Memorijalu, kojeg je uspješno organizirao Bokserski savez BiH, učestvovalo je 50 boksera iz 11 zemalja, Katara, Njemačke, Grčke,  Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Švajcarske, Kipra, Kuvajta, Crne Gore, Srbije i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije