Zvanično potvrđen najveći meč karijere za Filipa Hrgovića
Foto - Screenshot

Bori se protiv Tonyja Yoke

Zvanično potvrđen najveći meč karijere za Filipa Hrgovića

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (29) borit će se protiv Francuza Tonyja Yoke za obaveznog IBF izazivača teške kategorije.

Hrgović je ponuđen brojnim bokserima u borbi za obaveznog izazivača šampionu svijeta Oleksanderu Usyku, ali niko nije prihvatio meč.

Odbila su ga i imena poput Luisa Ortiza i Josepha Parkera, ali je ponudu prihvatio njegov veliki rival iz amaterskih dana Tony Yoka (29).

To je večeras zvanično potvrđeno od strane Sauerland promocije koja vodi brigu o karijeri Filipa Hrgovića i uskoro će biti poznat zvaničan datum borbe.

Hrgović i Yoka imaju zanimljivu prošlost. Yoka vodi s 2-1 u pobjedama, a na Hrgovića je zaustavio u polufinalu Olimpijskih igara 2016. godine gdje je uzeo zlato.

Yoka je u karijeri na omjeru od 11-0, dok je Hrgović na 14-0.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Odbili svi ovog " krivoustog " i prihvatio borbu njegov haver po izbornom zakonu . Hahahahahah wuhahahahaha
3 2
amex
Konačno malo ozbiljniji protivnik..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti