Filipović nokautirao Al-Turka

Filipović nokautirao Al-Turka

Adnan Beganović

Hrvatski borac Mirko Filipović pobjedom nad Mostaphom Al-Turkom vratio se u UFC. Cro Cop je u prvoj rundi nokautirao svog protivnika te tako pokazao da još uvijek nije za otpisivanje. 

Sam meč mnogo bolje je otvorio Al-Turk. Početkom borbe bio je mnogo agresivniji, dok je hrvatski borac u tim momentima bio jako pasivan i težio je samo da izbjegne borbu na parteru.

Međutim, sredinom runde Filipović je krenuo u boksačku seriju, sjajnim udarcima srušio je britanskog borca na parter, i kada se očekivalo da dokrajči svog protivnika, Filipović ponukan bolnim iskustvima iz borbi na parteru dozvoljava Al- Turku da se pridigne.

Malo zatim Filipović opet nastavlja sa boksačkom serijom i u tim momentima slučajno pogađa Al-Turka u oko, koji je nakon toga spustio glavu i samo čekao da sudija prekine meč. Bez obzira na ovaj udarac u oko, hrvatski borac zaslužio je pobjedu, jer je bilo samo pitanje vremena kada će Britanac biti nokautiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.