Floyd Mayweather će za jedan meč zaraditi 32 miliona dolara

Floyd Mayweather će za jedan meč zaraditi 32 miliona dolara

Najplaćeniji svjetski sportista u 2013. godini Floyd Mayweather izgleda nema limita kada je u pitanju zarada. 

Sjajni američki bokser mogao bih 2014. godinu završiti s još većom zaradom od prethodne godine. 

Mayweather će u subotu u Las Vegasu imati meč protiv argentinskog borca Marcosa Maidane, a od tog meča će zaraditi čak 32 miliona dolara. 

Međutim, to nije Floydova rekordna zarada, jer je toliko zaradio i od meča u 2013. godini protiv Roberta Guerrera, dok je u meču protiv Canela Alvareza zaradio čak 41,5 milion dolara. 

Ovu godinu bi Mayweather mogao završiti s većom zaradom od prethodne, jer će prema novom sponzorskom ugovoru uzimati puno veći procenat od reklama nego što je uzimao do sada. 

Njegov subotnji protivnik Marcos Maidana u karijeri je zaradio samo 1,5 milion dolara, ali će od ovoga meča zaraditi znatno više zbog prava od TV prenosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.