Floyd Mayweather Jr. se vratio u stilu prvaka

Nova pobjeda, 44 u karijeri

Floyd Mayweather Jr. se vratio u stilu prvaka

M. Maksimović

Dok su Evropljani uživali u ''limunadi'' Wladimira Klitschka, Amerikanci su sa nestrpljenjem čekali povratak u ring Floyd Mayweather Jr. Floyd je pobjedio Miguela Cotta petog maja prošle godine nakon čega je otišao u zatvor na odsluženje tromjesečne kazne za nasilje u porodici. U ringu se ponovo našao skoro na isti datum, a njegov protivnik je bio The Ghost, Robert Guerrero koji je također bio nedavno uhapšen zbog pronađenog pištolja na aerodromu. 

Floyd Mayweather Jr. je nakon zatvora imao problema sa  bivšim poslovnim partnerom 50 Cent-om, baš kao i njegov stric odnosno trener Roger Mayweather koji se ogriješio o zakon. Neporaženi Floyd Mayweather Jr je prije ovog meča potvrdio status  najbolje plaćenog profesionalnog sportaša na svijetu. Pretty Boy je osigurao 32 miliona dolara zarade bez bonusa od prodaje Pay-Per-Viewa. Njegovom protivniku, Robertu Guerreru pripala su tek tri miliona. 

 

U ringu je Guerrero pružio dobar otpor, pokazao je da je žilav borac, ali je Floyd Mayweather Jr. slavio jednoglasnom odlukom sudija, tri puta po 117:111. 

 

''Želio sam pobjedu nokautom, ali povrijedio sam desnu ruku, pa nisam mogao dovršiti Guerrera'' rekao je nakon meča Floyd Mayweather Jr koji je u 44 meča još uvijek neporažen. Naredni protivnik bi trebao biti Saul Alvarez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.